Presni kremni jagodni sladoled

Sestavine
- 2 skodelici svežih ekoloških jagod,
- ½ skodelice sveže stisnjenega soka limet,
- ½ skodelice kokosove ali navadne filtrirane vode,
- 2 žlički nastrgane lupinice bio limete,
- 2 skodelici indijskih oreščkov (namočenih čez noč, opranih in posušenih),
- ½ skodelice bio kokosovega olja (hladno stiskano, nerafinirano),
- 2 skodelici kokosovega mussa ali zamrznjenega kokosovega mleka,
- ½ skodelice agavinega sirupa,
- ščepec burbonske vanilije,
- ščepec himalajske soli.
Jagodno-bananin presni sladoled
Sestavine

- 4 skodelice zamrznjenih ekoloških jagod,
- 3 velike sveže banane,
- 1 skodelica zamrznjenega rastlinskega mleka (mandljevo, riževo, ovseno, kokosovo),
- sok polovice limone.
Sladoled pripravimo iz sestavin za kremni sladoled tako, da damo v mešalnik (blender) vse sestavine in na najvišji hitrosti mešamo pol minute. Maso nato za 2-3 ure postavimo v zamrzovalnik in ga hladnega postrežemo, medtem ko drugi hitri recept ne potrebuje zamrzovanja. Dovolj je, če imate 2 od 3 sestavin predhodno že zamrznjene. Torej, zamrznjene jagode in zamrznjeno rastlinsko mleko zmešate s svežo banano in sladoled je že pripravljen. Dober tek!
Poletne sadne lučke
Sestavine

- 1 manjša sladka melona, narezana na koščke
- 2 večji ekološki kumari ali 4 manjše, olupljene in narezane
- ½ kozarca sveže iztisnjenega soka limone
- 6 lističev mete
- 1 skodelica mrzle vode
- 2 čajni žlički Aduna Baobab v prahu
- vrečka zamrznjenih malin ali jagod (za 1 lučko jih boste potrebovali 4-5)
Vse sestavine skupaj zmešate v blenderju dokler ne dobite gladke kreme. Napolnite modelčke z lučkami do 3/4. Dodajte 4-5 jagod ali malin v vsako lučko. Nato postavite v zamrzovalnik za 3-4 ure, dokler lučke niso čisto zamrznjene.
Napolnili boste približno 5 kozarcev soka ali 20 modelčkov sladolednih lučk.
Limetin sladoled z meto in zelenim čajem
Ta sladoled je izredno osvežilen in ima fantastičen okus!
Za osnovo potrebujete kokosovo mleko, ki ga lahko v 3 minutah pripravite sami: v mešalnik date kokosovo moko in toplo vodo v razmerju 1:1, dodate 2 velika datlja in ščepec soli. Mešajte 2 minuti in precedite skozi gazo, da dobite čisto kokosovo mleko (brez ostankov kokosove moke).
Sestavine

- 3,5 dl kokosovega mleka
- 2 limeti (olupljeni damo v mešalnik)
- 1 čajno žlička burbonske vanilije
- 1 skodelico zamrznjene špinače ali ohrovta
- 1 zamrznjeno banano
- 1 čajno žličko zelenega Matcha čaja
- 10-15 svežih metinih lističev
Po želji sladoledu na koncu dodamo kapljice temne čokolade.
Limeto olupite in jo narežite. Kokosovo mleko prej zamrznite v lončku. Prav tako boste potrebovali še 2 že zamrznjeni sestavini: banano in špinačo/ohrovt. Vse sestavine nato zmešajte v mešalniku oziroma blenderju. Medtem pripravite skodelice za shranjevanje sladoleda. Ko je zmes gladka in lepe zelene barve, je pripravljena za zamrzovanje. V roku 2-3 ur je sladoled pripravljen. Uživajte!
Vir: https://fitnes.si/clanki/6/recepti