FALAFLI S PEČENO ZELENJAVO
Priprava:
1. Fižol in čičerko precedimo in operemo. Stresemo ju v mešalnik. Dodamo stebelce koriandra, omako harisa, naribano limonino lupino in moko. Začinimo s soljo, z belim poprom in s pimentom. Zmeljemo.
2. Iz zmesi z mokrimi rokami oblikujemo osem kroglic. Ocvremo jih po obeh straneh v segreti ponvi na malo oljčnega olja pri srednji temperaturi.
3. Paprike in čebulo očistimo. Grobo jih natrgamo, spečemo v suhi žar ponvi in potresemo s soljo in z belim poprom. Ko dobijo značilne sledi na obeh straneh, so pripravljene.
4. Za omako v mešalnik stresemo 3 do 4 manjše zrele paradižnike, liste koriandra, pekočo papriko in pretlačeni česen. Začinimo s soljo, črnim poprom in z limonovim sokom. Po želji zmeljemo grobo ali fino.
5. Za čilijevo pomako skuto ali kajmak zmeljemo s čilijevo omako in mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi.
6. Segrejemo tortilje ali arabske pite. Položimo jih na leseno desko skupaj s falafli, pečeno zelenjavo, skledico paradižnikove omake in skledico čilijeve pomake. Po želji lahko postrežemo turšijo iz narezanega kislega zelja.
VIR: https://www.24kitchen.si/recept/falafli-s-peceno-zelenjavo