OKUSEN RECEPT JAMIA OLIVERJA

134744.660x372

FALAFLI S PEČENO ZELENJAVO

Priprava:

1. Fižol in čičerko precedimo in operemo. Stresemo ju v mešalnik. Dodamo stebelce koriandra, omako harisa, naribano limonino lupino in moko. Začinimo s soljo, z belim poprom in s pimentom. Zmeljemo.

2. Iz zmesi z mokrimi rokami oblikujemo osem kroglic. Ocvremo jih po obeh straneh v segreti ponvi na malo oljčnega olja pri srednji temperaturi.

3. Paprike in čebulo očistimo. Grobo jih natrgamo, spečemo v suhi žar ponvi in potresemo s soljo in z belim poprom. Ko dobijo značilne sledi na obeh straneh, so pripravljene.

4. Za omako v mešalnik stresemo 3 do 4 manjše zrele paradižnike, liste koriandra, pekočo papriko in pretlačeni česen. Začinimo s soljo, črnim poprom in z limonovim sokom. Po želji zmeljemo grobo ali fino.

5. Za čilijevo pomako skuto ali kajmak zmeljemo s čilijevo omako in mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi.

6. Segrejemo tortilje ali arabske pite. Položimo jih na leseno desko skupaj s falafli, pečeno zelenjavo, skledico paradižnikove omake in skledico čilijeve pomake. Po želji lahko postrežemo turšijo iz narezanega kislega zelja.

VIR: https://www.24kitchen.si/recept/falafli-s-peceno-zelenjavo

BarabaAna

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja